26.5.2014

Blogipäivitys sisältää tissejä

Leppoisassa Nintendomaassa tapahtuu taas. Pelaajien ja varsinkin The Legend of Zelda-sarjan fanien keskuudessa ollaan suorastaan kihisty viime päivinä. Ristiriitaisten tunteiden kohteena on sarjan tuleva Wii U tuotos, spin-off leimaa kantava Hyrule Warriors. Pöyristynyttä kuohuntaa ei kuitenkaan tällä kertaa nostata (ainakaan pelkästään) Musou-Zeldan mahdollinen sijoittuminen sarjan päättömälle aikajanalle, vaan pelin tuore pahiskaartin vahvistus noita Shia. Muodollisesti pätevän noita-akan vaatetus kun ei pahemmin jätä sijaa katsojan mielikuvitukselle.


Uhkea hahmosuunnittelu on kerännyt runsaasti kommentteja netin keskustelupalstoilla niin puolesta kuin vastaankin. Monet ovatkin ehtineet kuuluttaa klassikkosarjan taantumaa tisseillä ratsastamisesta. Kyllähän me kaikki tiesimme, ettei Wii U:n myyntiluvuissa ole paljoa hurraamista, mutta että asiat olivatkin näin huonolla tolalla?

Pelien fanipalvelu ei ole varsinaisesti mitään uutta auringon alla. Voisi jopa todeta hieman ikävään sävyyn, että sitä on opittu odottamaan ja osittain jopa katsomaan läpi sormien. Jos kyseessä olisi aivan tyypillinen Warrios-sarjan edustaja, pelikansa tuskin olisi silmäänsä räpäyttänyt. Zelda-sarjan tapauksessa homman nimi on kuitenkin aivan toinen, sillä pelaajat ovat tottuneet odottamaan sarjalta tietynlaisia standardeja, oli kyseessä pääsarjan peli tai ei. Mutta vaikka tissit eivät ole koskaan olleet se oleellisin osa Zelda-sarjaa, on vaikea olla aistimatta ilmassa vahvaa hyperbolian katkua, kun koko sarjan maine tuntuu roikkuvan kahden maitorauhasen varassa.

Polygonin toimittaja Ben Kuchera ehti jo Twitterissä julistaa, miten moinen irstailu vieraannuttaa kaikki sarjan yli 12-vuotiaat fanit. Pitäisikö tästä siis ymmärtää, että tissit sopivat paremmin lapsille, mutta vakavasti otettava pelitoimittaja ei vilkaisekaan niiden suuntaan vaan ottaa ammattiloukkaantujan roolin ja tuomitsee pelin siltä seisomalta misogynistiseksi pohjasakaksi? Jotain rajaa tähän valkoisella ratsulla ratsastamiseenkin; ei jokaisen tissiparin kohdalla tarvitse heittäytyä itseruoskintaan ja valitella pelialan mädättyneisyyttä. Ilmeisesti daisareiden keräämä huomio on jo tehnyt tehtävänsä, sillä länsimaissa Cia nimeä tottelevaa hahmoa odottanee huhujen mukaan jonkin sortin sensuuri. Oli hahmosuunnittelun tasosta mitä mieltä tahansa, sensuuri on aina se masentavin vaihtoehto. Tämän takia meillä ei voi olla kivoja asioita.

Turhauttavaa kyllä, koko rynnäsjupakka on peittänyt alleen peliin liittyviä positiivisiakin uutisia. Pelattavien hahmojen joukosta löytyy muun muassa Zelda-sarjan vakiohahmo Impa. Kuvissa ladon-oven kokoista miekkaa huitova soturitar vaikuttaa juurikin sellaiselta vahvalta naishahmolta, joiden perään pelaajat ja pelimedia jaksavat toitottaa.

Mutta kai se vain menee niin, ettei pelaajan päähän mahdu kerralla kuin kaksi asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti